Waarnemer toevoegen aan Excel formulier

Het is mogelijk om na uploaden van het excelformulier aan waarnemingen een waarnemer toe te voegen. Zie hieronder voor de werkwijze.

Aan het toevoegen van de waarnemer direct in het excelformulier zitten technisch nogal wat haken en ogen. Maar deze wens staat bij ons wel genoteerd. Voorlopig is de oplossing het achteraf te doen. Het is dan wel handig waarnemingen van eenzelfde waarnemer in één map te uploaden, eventueel kunnen de waarnemingen na toekennen van de waarnemer daarna anders geordend worden.
In het excelformulier kan de naam van de waarnemer ook in het opmerkingenveld geplaatst worden, maar is dan alleen te zien in het invoerportaal en niet aan de uitvoerkant.

Werkwijze

  • Selecteer in het waarnemingenoverzicht in het invoerportaal de waarnemingen die van een bepaalde waarnemer zijn en voeg met het poppetje (rechten) boven de lijst de waarnemer toe.

xls_waarnemer_toevoegen1.png

  • Via de optie 'persoon kiezen' kan een waarnemer met gebruikersnaam (van Telmee of een ander invoerportaal) en e-mailadres toegevoegd worden, validatoren kunnen dan direct met de waarnemer contact opnemen
  • Via 'persoon toevoegen' voeg je alleen de naam van een waarnemer toe, eventueel contact over een waarneming loopt dan via de beheerder van het portaal.

xls_waarnemer_toevoegen2.png

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.