Waarnemingen uploaden met een excelformulier

Voor gebruikers van een invoerportaal is het mogelijk om sets van waarnemingen in één keer aan de NDFF toe te voegen via een excelformulier. U gebruikt daarvoor een standaardformulier, dat te vinden is in het Invoerportaal. Het formulier biedt u de gelegenheid om gemakkelijk grote sets van waarnemingen in een keer toe te voegen aan het invoerportaal.

(Let op: deze functionaliteit is niet beschikbaar voor Telmee gebruikers)

Download de handleiding voor uploaden met het excelformulier hieronder.

U kunt het bestand terugvinden in uw eigen invoerportaal via de link 'excelformulier uploaden'. Deze link wordt zichtbaar nadat u een nieuwe map onder uw Inbox hebt aangemaakt.

Tips om te werken met het formulier:

• Kies eerst de map waaraan u de waarnemingen wil toevoegen (let op: u kunt geen waarnemingen uploaden in de inbox!).

• Haal altijd de nieuwste versie van het formulier op. Gebruik geen oude formulieren die nog op uw pc staan opgeslagen!

• Is er in de tijd tussen het downloaden/invullen van het formulier en het uploaden een nieuwe versie verschenen, dan kunt u de gegevens vaak knippen en plakken in het nieuwe formulier op de volgende manier: 1. selecteer de gegevens vanaf cel B6 en kies voor kopiëren. 2. kies in het nieuwe formulier voor 'plakken als waarden' vanaf cel B6.
  • Wanneer u het formulier opent komt u terecht op het tabblad ‘toelichting’. Lees deze goed voordat u begint.
  • Sla het document op als .xls-bestand. Bestanden die worden opgeslagen als .xlsx, worden niet door het systeem herkend
  • Zet de waarnemingen op status ingediend. Waarnemingen met status concept worden niet doorgestuurd naar het Uitvoerportaal en dus niet gevalideerd. Gebruik de status concept alleen als u de waarnemingen achteraf nog wil wijzigen.

Hulp nodig? Raadpleeg onze handleiding voor meer uitgebreide informatie, of neem contact op met het Serviceteam.